TECNOLOGIA I XARXES & SEGLE lXX (Les dues espanyes)

Des de fa dies que vinc estudiant dos moviments que s'estan produint en les societats catalana i espanyola a partir de la Independència de Catalunya. L'una amb una gran activitat movilitzadora a través de les xarxes socials i l'altre fent servir mètodes propis del segle dinou. Sense Internet hagués estat impossible organitzar la Via Catalana del dia 11 amb tanta eficàcia i perfecció tot demostrant una maduresa en l'ús de les xarxes francament admirable. Mentre, a l'altre banda manipulen l' informació a través del mitjans convencionals. Convoquen als ambaixadors a parlar amb el ministre Margallo i en Rajoy es fa el boig. Només saben amenaçar a través de paraules i periodistes. A Catalunya les Xarxes Socials amb presencia individual i activa de persones i de col-lectius que informen constantment estan activant consciencies que fan que els moviments vagin tant depresa i amb tanta força que el poble s'ha convertit en un maquina que passarà per damunt dels polítics i del propi govern. Quan els de l'altre cantó diuen que "El Mas arrastra a la gente a un destino incierto", s'equivoquen, som la gent qui dirigeix i marca el camí. Els polítics no els hi ha quedat més remei que posar-se al davant per no esser aixafats. Per altre banda gràcies a l'us quasi perfecte de les Xarxes Socials han augmentat les converses amb angles i amb altres idiomes sobre el fet diferencial de Catalunya. S'escampa i el món s'interessa. A les espanyes, afortunadament, encara van cridant i mentint des dels balcons, les tertúlies, els ministeris, els mitjans de comunicació i ho estan fent amb allò que en diuen "els mètodes de tota la vida". Diguem-ne, el mètode barroer i que només afecte a la curta distància. Sincerament aquesta gran diferència tecnològica de les dues societats farà que el fenomen cap al camí de la independència arribi a ser un gran exemple que el món l'analitzarà com la Revolució Social catalana. Serà un gran referent tecnològic...n'estic segur

domingo, 31 de octubre de 2010

LES EMPRESES I LES ONG's ...UN CAMÍ COMÚ?

Crec que ha arribat el moment que el teixit empresarial i les ONG's han d'iniciar un diàleg en profunditat per tal de generar una consciencia ciutadana corporativa a partir de la consciencia, les empreses i les seves marques per a fomentar valors, reputació, i conjuntament ( empreses , ONG’s i ciutadania), innovació amb co-creació per actuar aprofitant les eines tecnològiques i també per anar cap a una aproximació més responsable i compromesa amb el seu entorn.

Les empreses han de plantejar-se com actuar de forma transversal amb la Responsabilitat Social a partir dels seus plantejaments de Màrqueting Estratègic. Les ONG's han d’ aportar el bagatge, experiència i coneixement molt aprofitable i interessant per a l'empresariat honest que vulgui ACTUAR per tal de contribuir a un món diferent

Precisament he escrit aquest pensament de la meva visió, per una realitat de caràcter existencial que es basa en la necessitat de reinvenció dels territoris de les empreses. El paradigma econòmic i social està canviant i com a conseqüència el paper de l'empresa davant la societat i, penso, que també la regeneració de les Administracions. No vull que se'm entengui que faig servir aquell vell tòpic dogmàtic que diu "... ara toca tornar a la societat allò que la societat els ha facilitat, els beneficis", però penso, per professió, (em dedico a la comunicació i educació per a la sostenibilitat amb una xarxa de professionals de diferents especialitats que anem des de la creativitat i estratègia fins al màrqueting responsable passant per la psicologia, la sociologia i els experts en patrocini) que en aquest moment ja no es pot treballar amb les empreses i les seves responsabilitats sense comptar que el món ja ha començat la carrera cap a la situació sosteniblement equitativa, i que una de les realitats inqüestionables per aconseguir ser equitatiu és que, fins avui, ho han fet les ONG's.

Com a conseqüència són elles les que més coneixen els mètodes, les causes, les necessitats, les ubicacions i l'operativitat, per tant penso que ja no es tracta simplement de cooperar o col·laborar si no d'unir criteris per a traçar OBJECTIUS I ESTRATÈGIES COMUNS PER ACTUAR SOCIALMENT I HUMANA de forma eficient sobre causes molt concretes (Objectius del Mil lenni, per exemple). A més, si es fa amb rigor i una conducta transversal, les empreses poden seguir guanyant diners, ja que forma part de la seva sostenibilitat, i les ONG's aportar el seu coneixement, també remunerat, perquè el seu treball tingui sentit i realment sigui profund.

Joaquim Braulio





EL QUE NO ES DIU A LA CAMPANYA ELECTORAL DE LES ELECCIONS DEL DIA 28.

A Catalunya estem a la meitat de la campanya electoral i crec que la manca de rigor i poca capacitat dels politics en general, per explicar el que realmente pasa en el món i de quin paper ha de jugar el nostre pais en aquest conjunt global, son clarament patents. estant centarnt les seves intervencions només a trapitjar el terreny del contrari presentant-lo com un perill, o a dir i fer barbaritats per que un altre partit d'igual pensament no els hi prengui els vots que pensen que són seus. Un clar exemple és el discurs del Partido Popular per por a Ciutadans o l'Anglada.
En conjunt molt patètic i engoixant doncs una vegada més la societat civil anem per davant d'aquests senyors i senyores que han de marcar les pautes institucionals per tal de que la resta de ciutadans i ciutadanes poguem actuar sota els criteris de quin format volem de pais. Un pais com el nostre, com Catalunya, que cada vegada la qualitat dels nostres politics s'ha anat deteriorant i centrat dins del territori de la mediocritat.
Benvolguts i benvolgudes hem de ser conscients que tenim per endevant una colla de reptes per tal de fer front a un canvi de paradigma y estructural del món, aquests reptes pasen per la definició de quin pais volem i quin paper ha de jugar en el gran canvi global, com l'hem de construir economicament, socialment, culturalment i ambientalment i quin és el paper ha de jugar l' educació i la formació dels nostres infants i joves i com creiem que ha de ser de grans, com s'han decomportar, quins nous oficis han d'assumir i com han de compaginar la seva actitut i conductes humanistes amb la tecnologia que va a gran velocitat i els hi ha de servir per ser creatius, innovadors, solidaris, sostenibles y sobre tot PERSONES. D'això i moltes altres coses no s'en parla a la campanya electoral, això si menteixen prometent llocs de treball i sortida de la crisis.
Joaquim Braulio






4 comentarios:

Montse dijo...

Crec que les empreses haurien de ser més socials i les ONG's més empresa. És en aquest punt on es trobaran. Per ambdues bandes crec que s'estan perdent moltes oportunitats de col·laboració, pel fet de no dialogar, escoltar i trobar punts en comú. És moment de treballar plegats: periodistes, ONG's i empreses per dur a terme iniciatives que mai abans s'havien pogut fer. S'obre un llarg camí apassionant per recòrrer.

Joaquim Braulio Mayals dijo...

Totalment d'acord Montse. Ara més que mai, doncs les Administracions estan deixant la seva participació degut a les reduccions pressupostaries. Ara és quan les empreses hem de ser concients de traballar per a causes que les ONG's dominen i coneixen. Nosaltres estem començan a desenvolupar projectes de diàleg per a ONG's concretes per acostar-se a les empreses i trobar camins comuns. Mai ens havia passat.
Estic molt d'acord quan fas l'intercanvi de que uns han de ser més socials i altres més empreses. AQUETS ÉS EL PUNT CLAU.
Gràcies per participar. Abraçada.

Anónimo dijo...

greetings I am looking for people to come to my Guild Caesary come take a look. and join my group please! hawks raiders at http://www.lekool.com. Been playing Caesary game for 6 weeks. Caesary has been the best browser game in a long time!

[url=http://caesary.lekool.com]Caesary[/url]
[url=http://caesary.lekool.com]browser based[/url]
[url=http://video.lekool.com]Game Videos[/url]
[url=http://dc.lekool.com]Game Videos[/url]

Neus Portas dijo...

Tema molt interessant, Joaquim. Amb una situació de crisis com l'actual, és interessant -i necessari- un replantejament en les relacions entre empreses i ONGs. Estic d'acord amb que no es tracta de "tornar a la societat el que la societat ha donat", sinó d'enfocar les accions socials de les empreses en base a les necessitats reals de la societat. Juntant forces i iniciatives, les empreses poden ser realment útils sense perdre rentabilitat.