TECNOLOGIA I XARXES & SEGLE lXX (Les dues espanyes)

Des de fa dies que vinc estudiant dos moviments que s'estan produint en les societats catalana i espanyola a partir de la Independència de Catalunya. L'una amb una gran activitat movilitzadora a través de les xarxes socials i l'altre fent servir mètodes propis del segle dinou. Sense Internet hagués estat impossible organitzar la Via Catalana del dia 11 amb tanta eficàcia i perfecció tot demostrant una maduresa en l'ús de les xarxes francament admirable. Mentre, a l'altre banda manipulen l' informació a través del mitjans convencionals. Convoquen als ambaixadors a parlar amb el ministre Margallo i en Rajoy es fa el boig. Només saben amenaçar a través de paraules i periodistes. A Catalunya les Xarxes Socials amb presencia individual i activa de persones i de col-lectius que informen constantment estan activant consciencies que fan que els moviments vagin tant depresa i amb tanta força que el poble s'ha convertit en un maquina que passarà per damunt dels polítics i del propi govern. Quan els de l'altre cantó diuen que "El Mas arrastra a la gente a un destino incierto", s'equivoquen, som la gent qui dirigeix i marca el camí. Els polítics no els hi ha quedat més remei que posar-se al davant per no esser aixafats. Per altre banda gràcies a l'us quasi perfecte de les Xarxes Socials han augmentat les converses amb angles i amb altres idiomes sobre el fet diferencial de Catalunya. S'escampa i el món s'interessa. A les espanyes, afortunadament, encara van cridant i mentint des dels balcons, les tertúlies, els ministeris, els mitjans de comunicació i ho estan fent amb allò que en diuen "els mètodes de tota la vida". Diguem-ne, el mètode barroer i que només afecte a la curta distància. Sincerament aquesta gran diferència tecnològica de les dues societats farà que el fenomen cap al camí de la independència arribi a ser un gran exemple que el món l'analitzarà com la Revolució Social catalana. Serà un gran referent tecnològic...n'estic segur

miércoles, 12 de octubre de 2011

LAS AGUAS MINERALES EMBOTELLADAS; CONSUMO DE ESTUPIDOS


Disiento totalmente del argumento consumista de un marketing ecológico para disfrazar la INSOSTENIBILIDAD del negocio de las compañías de Aguas Embotelladas.
De marketing sólo hay uno y con su responsabilidad.
Debemos ser RESPONSABLES en todas las actitudes de la vida y una de ellas es en la de aplicar el marketing.
En nuestro gabinete de Marketing, gestión y Comunicación para el Desarrollo Sostenible de las Empresas tenemos estudios en profundidad del efecto AGUA EMBOTELLADA SOBRE EL MEDIO AMBIENTE Y LA SOSTENIBILIDAD ECONOMICO SOCIAL, y debido al conocimiento adquirido, somos muy beligerantes frente a las compañias de Aguas Minerales Embotelladas . ¿Por qué?, pues por que son unos negocios absolutamente especulativos con un bien frágil, finitoo y público como es el agua. La mejor agua para beber es la del grifo y por lo tanto todos los recursos económicos debemos dedicarlos a conseguir buena agua potable y con absolutas garantías que emane del grifo DE NUESTRA CASA . Esta es la mejor actitud ecología en beneficio del consumidor frente el equilibrio y coste de la huella hídrica.
Por más que las Aguas Embotelladas se disfracen de ecologistas diciendo que reducen la utilización de Pet o incluso utilizando PET (r) en la fabricación de sus botellas no dejan de PRODUCIR UN SUPEREXCESO DE RESIDUOS incalculable. Los plásticos en el embotellado, de los palets, el transporte generando grandes cantidades de CO2 así como el calor en la producción de botellas, el tratamiento del residuo plástico una vez utilizado, et., etc. Además de la trampa de vender un concepto consumista y falso, engañoso y tramposo como es el concepto SALUD.
La verdad actual es que una vez han tocado techo en los países ricos ahora se abocan a fomentar un consumo innecesario en los países pobres, ¿como?, frenando los procesos de potabilización de las redes publicas para que el agua tenga mal sabor y así poder fomentar un abuso consumista de un producto inventado por ellos absolutamente innecesario. Han jugado y están jugando con la estupidez del género humano.
Un gran ejemplo a seguir es la actuación que tiene la Compañía de Aguas de París fomentando la ecología de sus aguas de boca promoviendo el consumo desde su departamento de marketing con la marca "Eau de Paris".
Este es un un tema que domino comunicativamente, que lo tengo muy, pero que muy estudiado y además puedo decir que me causa repugnancia por su indecencia.
Joaquim Braulio



DETROIT DE "THE MOTOR CITY" A "THE FARM CITY"

Cases en ruïnes, terrenys erms ... alguns carrers de Detroit, capital del sector automotor nord-americà devastada per la crisi econòmica, estan abandonades, però esperits imaginatius es plantegen seriosament recuperar per instal · lar horts.
Els edificis industrials, amb els seus vidres trencats i coberts de deixalles, podrien cobrar nova vida acollint cultius d'hivernacle, com les maduixes, enciams o xampinyons, treballats pels habitants.
"L'agricultura és una forma de rellançar l'economia de Detroit", assegura Michael Score, president de Hantz Farms, una fundació creada per l'empresari de Detroit John Hantz.
Hantz ha destinat 30 milions de dòlars de la seva fortuna per finançar projectes agrícoles en els límits de la ciutat. Altres programes estan finançats per associacions o fons públics, però tots ells esperen l'aprovació administrativa de la municipalitat.
Motor econòmic del país en el passat, l'activitat de la ciutat no és més que un record. Les indústries van morir, la majoria de les fàbriques van tancar i els nivells d'atur i de criminalitat es troben en l'actualitat entre els més alts del país.
Els experts estimen que hi ha més de 100 km2 d'edificis abandonats dins de l'urbs, gairebé la superfície equivalent a la ciutat de San Francisco (Califòrnia, oest). Prop de 33.000 cases construïdes en parcel · les d'entre 400 i 500 m2 es troben abandonades o van ser embargades per falta de pagament.
Vells habitatges de maó que antany van pertànyer a la burgesia s'alcen sense sostre, en ruïnes o ennegrides per les flames, víctimes d'actes de vandalisme. I la ciutat no té diners per demolir.
Fins als productes alimentaris són més escassos: cap de les grans cadenes de supermercats del país està present en els 350 km2 de la ciutat.
La paralització econòmica, combinada amb les tensions racials, criminals i la corrupció política han fet fora els habitants, disminuint la seva xifra a la meitat des de 1950.
Però els ecologistes, els urbanistes i els grangers miren aquestes terres sense vida com una nova oportunitat. "Vegem el que creix a la ciutat", diu Michael Score. "No cal llaurar un hort cada any!", S'alegra. Recentment el nou alcalde demòcrata, Dave Bing, va anunciar el nou pla per solucionar aquesta situació que enfronta la ciutat post-industrial. El pla consisteix a encongir la ciutat, demolir un aproximat de 10.000 habitatges, reubicar alguns residents en barris que encara poden ser rehabilitats i donar suport a iniciatives per transformar o reutilitzar la infraestructura amb la qual ja compta Detroit. Aquestes noves activitats econòmiques es centrarien en indústries de tecnologia verda en plantes industruiales desocupades i principalment incentivar l'agricultura urbana en el sòl vacant.


A LAS EMPRESAS LES CUESTA TOMAR DECISIONES ANTE LOS CAMBIOS QUE SE AVECINAN

Tenemos observado que las empresas están absolutamente perdidas ante la situación del mundo y se retraen en el momento de tomar decisiones ante el marketing a utilizar y cómo enfocar la comunicación. Ven que lo conocido y lo que han dominado hasta hoy ya no funciona, no saben qué hacer para seguir vivos en el mercado y tampoco saben cómo llegar al consumidor. El consumidor ha cambiado y cada vez es más inteligente y de momento está escogiendo el camino para dejar de ser consumidor y pasar a ser persona. Ante toda esta situación las empresas, sean pequeña, medianas o grandes, TIENEN MIEDO DE PERDER SUSPREVENDAS, que ya no las tienen o sea que las han perdido paro no lo ven. Tienen miedo y muestran su incapacidad para tomar decisiones creativas y seguir los consejos del TALENTO que tienen a su alrededor. También el talento les da miedo.
Si no dan el paso YA y avanzan rápido irán perdiendo terreno y sobre todo perderán la posibilidad de compartir su compromiso de reputación y responsabilidad ante la sociedad. Perderán la GRAN OPORTUNIDAD de dialogar en profundidad con sus STAKEHOLDERS, pero en profundidad quiere de ir dialogar incluso con los que pueden hablar mal de ella puesto que de este dialogo les puede surgir los grandes procesos de Co-Creación que las resitúe en este nuevo paradigma. En JMC.cat pensamos que estaban preparadas para dirigirse a consumidores pero no lo están para dirigirse a personas....y si no ACTÚAN van a quedar muy atrasadas ante la carrera de la innovación pues la sociedad está tomando decisiones y las empresas, por miedo, pierden comba.

RESPUESTA DE CONRAD LLORENS AL ARTICULO
Buen punto amigo Joaquim. La mayoría de las empresas ve el cambio como un riesgo y no como una oportunidad, y no hablo de la crisis sino de la transformación social y tecnológica que vivimos. Seguramente el riesgo es para ellos como gestores, que se ven en fuera de juego, pero eso es otra cosa.... Siempre dicen que el problema de SocialMedia es que no ahora controlan la reputación de su marca y que un individuo "sólo"se la puede cargar. Pero no entienden que controlar es una palabra que en gestión de marca y reputación hoy ya no existe. Se trata de conversar y de aprender. Nadie tiene interés en cargarse la reputación sin una razón de peso. y naturalmente no puede hacerlo sólo, lo que sí puede hacer es que si la causa es justa, se sumen otros muchos: ejemplos Nestle, Dodot, Shell, etc...Cuando alguien habla mal de una marca, normalmente es que se han sentido ofendidos, traicionados o engañados por la empresa.
Abrazo.
Conrad Llorens
Founder and Managing Partner of SUMMA Brand Consultancy

2 comentarios:

Javi dijo...

tienes toda la razon

Joaquim dijo...

Gràcias Antena por seguir y dar tu opiniòn. Abrazo